A neurofeedback új dimenziót nyit a tanácsadás, tréningek, terápiák és fejlesztések világában.

Mi ez és hogyan segít?

Amikor használjuk az agyunkat a hétköznapok során, azaz tanulunk, dolgozunk vagy éppen csak a holnapi teendőinken gondolkodunk, akkor az agysejteink működésbe lépnek, és lánc formájában adják át egymásnak az impulzusokat. Ám  ha alszol neuronjaid akkor is aktívak, mindezt az agyhullámok mintázatában érhetjük tetten.

TUDTAD, HOGY KÉPESSSÉ VÁLHATSZ AGYHULLÁMAID KONTROLLÁLÁSÁRA?

Most még lehet, hogy nem, de a neurofeedback tréning során “szemmel láthatóan” megtanulhatod! A neurofeedback közvetlenül az agyműködésre hat. A tréning során feltérképezzük az agyhullámokat, majd képet kapunk a fejlesztendő területekről. Ebben a visszacsatolás, az ismétlés és a gyakorlás nagy segítségünkre van. A tréning hatására akár életünk minőségét is megváltoztathatjuk.

A 21. század módszere EEG- biofeedback:  agyhullámok tréningezése. Kombinálja az EEG technológiáját a biofeedback működési módjával.

 

Ezzel a módszerrel jól láthatóak az eltérések és felismerhető mintázatok segítségével tudjuk beazonosítani a problémás területeket. A feltérképezett helyzet kezelésével a tünetek enyhülnek és idővel megszűnnek.  Ezzel nem a problémát kezeljük felületesen vagy egyszerűen csak tünetmentesítünk, hanem a gyökereknél indulva az okokat szüntetjük meg.

A neurofeedback közvetlenül az agyműködésre hat. Már a kiindulási pontnál nyugtat, fejleszt és stabilabbá teszi agyunk működését! Ezért ér el jelentős és maradandó eredményeket!

Neurofeedback az egészségesebb és eredményesebb életért!

 

MIÉRT VANNAK KÜLÖNBÖZŐ AGYHULLÁMAINK?

A különböző frekvenciájú agyhullámok más-más aktivitást jeleznek. Attól függően, hogy éppen mit csinálunk egy hullám mutathat erősebb vagy gyengébb aktivitást.

 

HOGYAN VÁLTOZIK  AGYUNK?

Neuroplaszticitás= az agy újraszerveződési képessége

Ma már sok mindent másképp tudunk az agyról, mint akár egy évtizede. Tudjuk, hogy életünk során folyamatosan keletkeznek új idegsejtek, tudjuk hogy a közöttük lévő kapcsolatok erősíthetők vagy gyengíthetők vagyis változtathatók az élet bármely szakaszában és tudjuk azt is, hogy ahhoz, hogy mindez létrejöjjön rendkívül fontos az agy használata.

 

NEUROGENEZIS ->  ÚJ SZINAPSZIS  ->   ERŐSÖDŐ  / GYENGÜLŐ SZINAPSZISOK

Szinapszisnak nevezzük két idegsejt találkozását, ahol egyik neuron kapcsolódik a másikhoz és adja át az ingerületet. Egy kapcsolódás lehet serkentő, ahol áthalad az ingerület vagy lehet gátló, itt elakad a folyamat.

 

 

Az idegsejtek közötti kapcsolatok kiépülését és erősödését segíti az ismétlés, a gyakorlás és a visszacsatolás. Azok a kapcsolatok amelyek a visszacsatolás során megerősítést kapnak határozottabbakká válnak, amelyek nem, meggyengülnek vagy meg is szűnnek.

 

TANULÁS A NEUROFEEDBACK SORÁN

A neurofeedback felhasználja az elmúlt évtized agykutatásának eredményeit és egy fejlett technikai háttérrel lehetővé teszi számunkra, hogy a neuronok közötti kapcsolatokon dolgozzunk és így akár életünk minőségét is megváltoztassuk.

A  visszacsatolás, az ismétlés és a gyakorlás a neurofeedback működésének is alapját képezi.

A tréning során feltérképezzük az egyéni agyhullám mintázatot, majd tükröt tartunk és a korrigálandó területekről visszajelzést küldünk az agynak, ez lehet vizuális vagy auditív formában. Az agyunk rugalmasan igazodik a visszajelzéshez és állítja be a kívánt mintázatot. Mint minden tanulási folyamatban a kitartó ismétlés segíti a mintázat megszilárdulását.

 

Szívesen megismernéd saját vagy gyermeked agyműködésének sajátosságait? Megnéznéd neurofeedback alapú értékelésedet? Szükség esetén tréningeznél? Ne habozz vedd fel velünk a kapcsolatot az agytantura@gmail.com címen vagy a kapcsolat oldal űrlapján keresztül!

 

 

 

Figyelem! A neurofeedback nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és nem váltható ki vele semmilyen neurológiai vizsgálat!