Blog

A TÚL SOK ÜLÉS NEMCSAK AZ ANYAGCSERÉNEK ÉS A SZÍVNEK, HANEM AZ AGYNAK IS ÁRT

A túl sok ülés nemcsak az anyagcserének és a szívnek, hanem az agynak is árt

A túl sok ülés nemcsak az anyagcserének és a szívnek, hanem az agynak is árt

A mozgásszegény, ülő életmód az agy azon területén idézhet elő változásokat, amely a memóriához kapcsolódik.

A San-Diegói Kaliforniai Egyetem (UCLA) bevezető tanulmánya – mely a mozgásszegény életmód agyműködésre gyakorolt hatását kutatta – középkorú és idős emberek bevonásával készült. Continue reading “A TÚL SOK ÜLÉS NEMCSAK AZ ANYAGCSERÉNEK ÉS A SZÍVNEK, HANEM AZ AGYNAK IS ÁRT”

Az autogén tréning hatása a várandós anyákra és a magzatra

Képtalálat a következőre: „relaxáció ingyen letölthető”A várandóssággal új időszak kezdődik a nők életében. Ez a testi lelki változás ideje. Megváltozhat a kismama életritmusa, táplákozási szokásai. A figyelem központjába a kis pocaklakó kerül. A változás elsősorban hormonokat érinti, mely az egész szervezetre hatással van.

A várandósságot nem véletlenül nevezzük áldott állapotnak. Az anyaság érzése felül múlhatatlan, örömteli várkozás, változás. Continue reading “Az autogén tréning hatása a várandós anyákra és a magzatra”

Tanulási zavarok avagy a tanulási képesség fejleszthető

A tanulási zavarok egy gyűjtőfogalom. Sokféle arca van ennek a problémának és sokféleképpen jelentkezik a gyerekeknél. Nagyon egyedi mintázatot mutathat ugyanakkor közös bennük, hogy a gyerekek és akár a felnőtt tanulók eredményeit, iskolai teljesítményeit nagyban lerontják. Nem teljesít úgy és annyit amennyire képes lenne intelligenciája alapján. Continue reading “Tanulási zavarok avagy a tanulási képesség fejleszthető”

A dadogás és a neurofeedback

A dadogás olyan szabálytalan agyi áramkörök következménye, amely több nyelvfeldolgozó területet érint. A kommunikációs útvonalak és a nyelvi feldolgozási területek között laza, nem megfelelő a kapcsolat, a nyelvi feldolgozás hiányosságai és a dadogó agya régiói között rossz a neurológiai kommunikáció. Megszakadhatnak a genetikai hajlam vagy a sok stressz, szorongás, félelem, fizikai és lelki trauma következtében. Continue reading “A dadogás és a neurofeedback”