Neurofeedback segít a mentális egészség visszaszerzésében

Mentális egészség tervezés — Stock Vector

Ahhoz, hogy valaki a mindennapokban megfelelően működjön, szükséges, hogy testileg és lelekileg is egészséges legyen.

Sajnos azonban ez nem adatik meg mindig és mindenkinek. Azok, pl. akik szorongóbb típusúak, akik nehezebben küzdenek meg a félelmeikkel, a mindennapi stresszel, azok nem képesek jó teljesítményekre, nem tudják hatékonyan elvégezni a feladataikat. Azok, akik koncentrációjukban akadályozottá válnak, memóriájuk gyakran cserben hagyja őket.

Ezek a nehézségek viszont a mindennapi életükben hangulat ingadozásokat eredményezhetnek és gyengítik az „életminőségüket”. Leblokkolnak, tehetetlenség érzése keríti hatalmába, azt érzik elveszítették akaratukat.

A memóriavesztéssel küzdő személynek nehézsége lehet a feladat befejezésével, gyakran eltévesztheti a dolgait, vagy akár elfelejtheti a fontos eseményeket és feladatokat, ami súlyos interferenciát okozhat az életben.

Azok , akik a depresszióval vagy egyéb hangulati rendellenességekkel küzdenek, azok számára néhány nap alatt lehetetlennek tűnhet, akár az ágyból való felkelés, képtelenné válnak az aktív cselekvésre.

Csak azt érzik valami megváltozott, valami visszafogja, nem képes önkontrollra, önálló életre, nem tud úgy teljesíteni ahogy szeretne. Nem képes olyan hatékony lenni, amennyire csak szeretne és olyan érzése támad, hogy elveszítette régi tevékeny, hatékony kreatív önmagát, a függetlenségét, az önállóságát.

Egy bizonyos fokú szorongást tapasztal, az elfogadható, az természetes! Azonban, amikor a szorongás elkezd uralkodni a mindennapi életében, a szorongás zavart okoz, megszüntetheti a függetlenségét. Az aggodalom és a félelem „lefagyaszthat” , visszatarthat attól, hogy képes legyen a normálisan működésre.

A neurofeedback módszere segít, hogy visszanyerje szellemi frissességét, függetlenségét és képessé válik a hatékony feladat ellátásra akár hány éves, mert az agy hullámok tréningezése javítja

  1. a memóriát

  2. a koncentráló képességet

  3. oldja a félelmet, szorongást, stresszt

  4. az érzelmi, hangulati ingadozásokat

Alapvetően ha ezek normalizálódnak az agyhullámok harmonizálásával, akkor a mindennapi feladatok ellátásához szükséges nyugodt és harmonikus lelki egyensúly jön létre, javulhat az egyén testi- lelki teljesítménye, a teljesítményének minősége, ami a csúcsteljesítmény elérését is lehetővé teheti.

gondolatok a https://www.advancedneurotherapy.com/blog mentén
kép:https://hu.depositphotos.com/vector-images/pszichol%C3%B3gia-st200.html
https://hu.depositphotos.com/103179380/stock-illustration-mental-health-word-cloud.html

 

Reklámok